Splošni pogoji poslovanja

S spletno stranjo www.kozmetika-moja.si upravlja podjetje KRELAGEN d.o.o.

Podatki podjetja
Naziv podjetja: Krelagen d.o.o.
Naslov: Prvomajska 7, 5000 Nova Gorica, Slovenija
Matična številka: 8987696000 
Davčna številka: SI 62949462
TRR: SI56 0400 1004 9234 085 (NOVA KBM d.d.)

Podjetje je vpisano v Poslovni register Slovenije na dan 7.1.2015

Www.kozmetika-moja.si je spletna trgovina s katero upravlja podjetje Krelagen d.o.o. v nadaljevanju "ponudnik". Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene pogoje poslovanja. Z uporabo spletnega mesta izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletnem mestu www.kozmetika-moja.si kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Vse spremembe so za kupce zavezujoče, zato priporočamo, da pogoje poslovanja redno preverjate.

SPLOŠNI POGOJI

Pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z zakoni RS, ki opredeljujejo trgovsko dejavnost (Obligacijski zakonik - OZ-1, Zakon o varstvu potrošnikov – ZVPot in Zakon o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami – ZVPNPP) ter s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi e-poslovanja.

Delovni čas spletne trgovine je 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Preko telefona smo vam na voljo ob delavnikih med 9. in 17. uro. Spletna trgovina www.kozmetika-moja.si posluje in sklepa pogodbe v slovenskem jeziku ter izključno na področju Slovenije.

Www.kozmetika-moja.si je spletna stran, na kateri se izvaja spletna prodaja izdelkov za nego telesa in obraza ter ostalih kozmetičnih izdelkov.

UPORABNIKI

Spletna trgovina omogoča hitri nakup brez registracije in prijave v trgovino. Uporabnik izbere ta način s klikom na gumb "Na blagajno" v blagajni trgovine.

Pred nakupom se lahko vsak uporabnik prijavi v spletno trgovino z elektronskim poštnim naslovom in izbranim geslom. Pogoj za prijavo je predhodna registracija uporabnika in potrditev registracije s strani spletne trgovine.

V spletno trgovino se lahko registrirate kot fizična ali pravna oseba.

Vsak registrirani uporabnik ima svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi osebno ali kot predstavnik podjetja ali organizacije. Z enim e-poštnim naslovom lahko ustvarite eno uporabniško ime.

Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti verodostojne podatke ter varovanje podatkov, tako da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

POSTOPEK REGISTRACIJE V SPLETNO TRGOVINO

Uporabnik lahko naročilo opravi kot gost ali kot registriran uporabnik.

Da bi uporabnik lahko na spletni strani www.kozmetika-moja.si videl svojo zgodovino naročil ali si izdelke dodal med priljubljene, se je potrebno registrirati. Za uporabniško ime velja elektronski naslov uporabnika. Prvo geslo uporabnik določi sam, ob vpisu elektronskega naslova ter preostalih osebnih podatkov (ime, priimek, datum rojstva). Geslo se prejme preko elektronske pošte. Z registracijo se uporabniku omogoča nakup. Uporabnik se lahko ob vpisu včlani v prejemanje novic o posebnih ponudbah, ter na e-novice.

CENE IN VELJAVNOST PONUDBE

Vse cene v spletni trgovini www.kozmetika-moja.si so navedene v evrih (€), zaokrožujejo se na dve decimalni mesti in vsebujejo DDV. Cene posameznega blaga so redne in akcijske cene oz. cene s popustom.

Kupoprodajna pogodba na daljavo med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o potrditvi naročila). Od tega trenutka so cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Kljub skrbi, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudba blaga, ki je objavljena v spletni trgovini velja do objave preklica ponudbe oz. do odprodaje zalog.

PONUDBA

Ponudba izdelkov, ki se nahaja na spletni strani, se lahko zaradi narave poslovanja spreminja na dnevni ravni.

Fotografije ali posnetki objavljeni v ponudbah in predstavitvah izdelkov, so last podjetja Krelagen d.o.o., njenih dobaviteljev, poslovnih partnerjev ali pa so le zgolj simbolični in ne zagotavljajo natančnih lastnosti izdelka ali storitve ter lahko prikazujejo simbolično ali dejansko storitev, ponudbo, podjetje ali blago.

Glede na to, da imamo sklenjeno direktno sodelovanje s proizvajalci izdelkov, so vsi izdelki na naši spletni strani originalnega izvora!

NAROČANJE

Izdelek na naši spletni strani naročite s klikom na »dodaj v košarico«. Stran vas bo vodila skozi celoten proces, od izbire izdelka do plačila in konca nakupa. Vsebino košarice lahko kadarkoli pogledate, jo spreminjate in izdelke tudi odstranite. Vrednost košarice se sproti sešteva. Po oddanem naročilu prejmete na vaš elektronski naslov potrdilo o naročilu. V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili na vaš elektronski naslov.

Pogodba je sklenjena s potrditvijo naročila, to je, ko uporabnik na svoj elektronski poštni naslov prejme elektronsko sporočilo, da je naročilo potrjeno.

Pogodbo oziroma naročilo lahko sklenete po internetu preko spletne trgovine, telefonu ali po elektronski pošti. Popravke ali dodatke k naročilu nam lahko pošljete po elektronski pošti ali telefonu.

Podatki o sklenjeni pogodbi oziroma o oddanem naročilu so shranjeni pri ponudniku in so dosegljivi v uporabniškem računu posameznega uporabnika. V primeru, da želite dodatne informacije v zvezi z vašim nakupom, se sklicujte na referenčno številko naročila, ki jo najdete v prejetem potrdilu naročila.

Vsak odposlan paket vsebuje fizičen račun, ki ga vam ga posredujemo tudi preko elektronske pošte.

NAČINI PLAČIL

Po predračunu na transakcijski račun ponudnika - Če med postopkom nakupa izberete opcijo plačila po predračunu, vam bomo na vaš e-naslov poslali predračun, ki ga lahko poravnate preko svoje spletne banke, na banki ali na pošti. Ko so sredstva nakazana na naš transakcijski račun, pripravimo pošiljko za odpremo. V obzir je potrebno vzeti, da nekatere banke opravljajo transakcije samo ob polnih urah ali celo samo ob nekaterih urah, tako da ni nujno, da bodo vaša sredstva prispela na naš račun v tistem trenutku, ko plačate.

Z gotovino ali kartico po povzetju - Če med postopkom nakupa izberete opcijo plačilo po povzetju, boste račun poravnali, ko vam bo kurir dostavil pošiljko. Celotna kupnina in stroški dostave bodo navedeni v postopku naročanja. V primeru, da se odločite za plačilo po povzetju s kartico, se vam zaračunajo stroški provizije banke. Plačilo z gotovino je brezplačno in povsem brez dodatnih stroškov.

S PayPal-om in kreditnimi karticami - Na naši strani lahko seveda plačujete tudi s kreditnimi karticami in PayPal-om. S kreditnima karticama Visa in Mastercard lahko plačate preko plačilnega sistema PayPal. Plačnikov PayPal e-naslov mora biti identičen e-naslovu s katerim se je registriral v www.kozmetika-moja.si. Ob plačilu je kupec preusmerjen na spletno stran PayPal.com, kjer opravi plačilo. Tak način plačila zagotavlja maksimalno varnost transakcije. Plačila opravljena s sistemom PayPal so tudi zelo hitra, saj so sredstva takoj prikazana na našem računu. Zato je ta način plačila najbolj primeren za tiste, ki želijo darilo kupiti hitro.

DOSTAVA IN DOBAVNI ROKI

Pošiljke za nas dostavlja naš pogodbeni partner DPD d.o.o., v nadaljevanju DPD. Vsa naročila praviloma odpremimo naslednji dan po prejemu naročila, razen tistih, za katera čakamo plačilo po predračunu. Naročila prejeta čez vikend odpremimo v ponedeljek, naročila prejeta med prazniki pa prvi delovni dan po le-teh.

Kurir dostavi pošiljko na naslov, ki ste ga izbrali ob naročilu. Dostava blaga je omejena na ozemlje Republike Slovenije.

Strošek dostave je obračunan pred zaključkom naročila, tako da po opravljenem plačilu nimate več nobenih dodatnih stroškov. Strošek dostave se pri nakupih do skupne vrednosti 60,00 EUR obračuna po pavšalni ceni 3,90 EUR z vključenim DDV za dostavo z DPD.

Za nakupe v skupni vrednosti nad 60,00 EUR pa stroške dostave v celoti krijemo mi. Pri plačilu po povzetju imate možnost plačila z gotovino ali s kartico ob prejemu pošiljke. V primeru, da se odločite za plačilo s kartico, se vam zaračunajo stroški provizije banke. Plačilo z gotovino je brezplačno in povsem brez dodatnih stroškov.

Dostava se vrši v dopoldanskem času, zato je priporočljivo, da navedete naslov za dostavo, kjer boste dosegljivi v dopoldanskih urah – pošiljko lahko dostavimo tudi na delovno mesto. Pred dostavo vas bo kurir praviloma kontaktiral na telefonsko številko, ki ste jo navedli ob naročilu. Z njim se boste tudi uskladili glede dostave. Kurir vam lahko pošiljko pusti tudi v enem izmed DPD-jevih prevzemnih mest po Sloveniji.

V potrditvi naročila bosta navedena tudi telefonska številka in naslov elektronske pošte, na katera se lahko obrnete, če boste imeli kakršnakoli vprašanja v zvezi z vašim naročilom. Ta dokument bo vseboval tudi številko vašega naročila, ki jo uporabite pri morebitnih vprašanjih naslovljenih na nas.

Spletna trgovina www.kozmetika-moja.si ni v nobenem primeru odgovorna za morebitno prekoračitev roka dostave, katere vzrok nastane po odpremi pošiljke. Prizadevali si bomo, da boste pošiljko prejeli v najkrajšem možnem času.

V kolikor naročenega blaga ni na zalogi, vas bomo obvestili po elektronski pošti ali telefonu.

POŠKODBE PRI DOSTAVI

Pri odpremi vseh izdelkov jih dodatno zavarujemo ter obložimo z mehurčkasto folijo, ki preprečuje poškodbe izbranih izdelkov. Kljub vsemu vas prosimo, da vsak prispeli paket pregledate in nam v primeru poškodbe izdelkov to tudi javite na info@kozmetika-moja.si.

PREKLIC NAROČILA

Uporabnik lahko brez dodatnih obveznosti naročilo prekliče v roku dveh (2) ur po potrditvi naročila po elektronski pošti. Po preteku dveh ur mora preklic naročila opraviti preko telefona. V elektronskem sporočilu obvezno navedite naslednje podatke: številka naročila, ime in priimek kupca, naslov kupca.

ODSTOP OD POGODBE IN VRAČILO IZDELKOV

V primeru, da z naročenimi izdelki niste zadovoljni, imate po prejemu blaga na voljo 14 dni časa, da pisno odstopite od pogodbe. Fizične osebe, ki sklenejo pogodbo na daljavo, imajo skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da v štirinajstih dneh na kontaktni naslov ponudnika sporočijo, da odstopajo od pogodbe, ne da bi jim bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Rok za vračilo začne teči naslednji dan po prevzemu blaga. Izdelki morajo biti nato vrnjeni v roku 30 dni po obvestilu o odstopu od pogodbe. Stroške vračila krije kupec.

V kolikor kupec izdelek začne uporabljati ali si premisli, izgubi pravico do odstopa od pogodbe. Če so izdelki poškodovani, rabljeni, umazani, brez originalne embalaže ali pa je ta poškodovana, si ponudnik pridržuje pravico, da vračilo zavrne ali pa zaračuna ustrezno odškodnino. Tudi sicer mora biti prejeto blago vrnjeno nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Vračilu obvezno priložite kopijo originalnega računa.

Kupnino za vrnjene artikle vam bomo najkasneje v 30 dneh po prejetem vračilu izdelka, nakazali na vaš transakcijski račun ali vam po dogovoru šteli kupnino kot dobropis pri naslednjem nakupu.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Svetujemo, da pred vračilom blago ustrezno zavarujete v primerni embalaži za pošiljanje.

Naslov za vračilo izdelkov je Krelagen d.o.o., Prvomajska 7, 5000 Nova Gorica

KUPEC NIMA PRAVICE DO ODSTOPA OD POGODBE IN VRAČILA IZDELKOV V PRIMERU:

- kozmetike in dišav, če je kupec že odstranil embalažo in jih odpečatil;
- uporabe izdelka, saj v tem primeru izdelki niso primerni za vračilo (npr. imajo vidne znake uporabe);
- izdelkov, ki so bili izdelani po željah in navodilih uporabnika;
- izdelkov, katerim je že potekel rok uporabe;
- izdelkov, ki so poškodovani ali v spremenjeni količini.

Glede na to, da na spletni strani www.kozmetika-moja.si občasno ob nakupu podarimo tudi raznovrstna darila, se le ta, v primeru vračila prvotno kupljenega izdelka smatrajo kot komplet in jih je ob vračilu izdelka potrebno priložiti poleg v nepoškodovanem in neuporabljenem stanju. Prav tako darila, ki jih kupec prejme brezplačno ob nakupu, ne menjamo in ne vračamo vrednosti takšnega izdelka.

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na razpolago na telefonski številki 031 558 410 ali preko elektronske pošte info@kozmetika-moja.si

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV IN ZASEBNOST

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe pravilnega izvajanja svojih storitev in ostalo potrebno komunikacijo.

Ponudnik vaših podatkov ne bo nikoli posredoval v druge namene ali tretji osebi, razen, ko je to potrebno za izvedbo naročila. Vaši osebni podatki ne bodo nikoli uporabljeni, če se ne strinjate z načinom uporabe.

Spletna trgovina ob registraciji trajno hrani vnesene podatke in vse spremembe, ki jih uporabnik naknadno opravi sam, v ustrezno varovanem in zaščitenem sistemu. Uporabnikom je preko uporabniškega računa na voljo vpogled v podatke, ki jih hranimo. Uporabnik z izvedeno registracijo dovoljuje zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese ob registraciji. Podatke, ki jih boste posredovali zbiramo izključno za interne potrebe in potrebe izvedbe plačila.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno protivirusno zaščito svojega računalnika.

KOMUNIKACIJA Z UPORABNIKI

Komunikacija z uporabniki spletne trgovine www.kozmetika-moja.si poteka preko spletne strani, preko elektronskih sporočil torej sredstev komuniciranja na daljavo, v nekaterih primerih tudi telefonsko oz. po pošti. Komunikacija z uporabniki poteka tudi preko družabnih omrežij na katerih je registriran profil spletne strani www.kozmetika-moja.si, ter profili blagovnih znamk zastopanih na spletni strani.

Uporabnik za določeno ponudbo lahko izve preko internetne strani www.kozmetika-moja.si, preko oglasnih sporočil v tiskanih, elektronskih ali spletnih medijih.

Uporabnik se bo lahko naročil na prejemanje elektronskih obvestil in se od prejemanja tudi na enostaven način odjavil. Obvestila zajemajo informacije o aktualnih ali bodočih ponudbah, promocijo spletne trgovine www.kozmetika-moja.si ter druga oglasna sporočila. Za prejemanje obvestil se smatra, da je potrebna osebna privolitev in prejemanje ni možno v kolikor pri registraciji uporabnik to ne označi ali se na drug način ne prijavi na prejemanje.

AVTORSKE PRAVICE

Spletna trgovina www.kozmetika-moja.si, vsi podatki, opisi in fotografije izdelkov, grafika ter ostali elementi prikazani na spletnem mestu ponudnika so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in drugimi zakoni in uredbami avtorskega prava in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Slike izdelkov predstavljajo dejansko stanje lastnosti izdelka (sestava, oblika, barve...). Unikatni / ročno izdelani izdelki se lahko razlikujejo od fotografij objavljenih na naši strani.

Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.

Za vsa dodatna vprašanja nas lahko pokličete na 031 558 410 ali nam pišete na info@kozmetika-moja.si

PRITOŽBE IN SPORI

V primeru nejasnosti, pripomb ali pritožb, se bomo trudili razrešiti nastala nesoglasja v čim krajšem možnem času, s tem da bomo spoštovali zakonodajo (Zakon o varstvu potrošnikov) in se po najboljših močeh trudili doseči dogovor.

Pripombe in pritožbe sprejemamo na sledeče načine:
- pisno na naslov Krelagen d.o.o., Prvomajska 7, 5000 Nova Gorica, Slovenija
- pisno na elektronski naslov info@kozmetika-moja.si
- telefonsko na številko 031 558 410

Postopek obravnave je zaupen. V kolikor dogovor ne bo mogoč je za spore pristojno stvarno sodišče v Novi Gorici.

Zadnja sprememba: 24. 5. 2023