V sodobnem času smo priča vrsti ličil, ki jih vsakodnevno nanašamo na obraz. Še pred časom smo večino teh ličil na obraz nanašali s pomočjo blazinic na prstih, danes pa bi marsikdo tako početje obsodil kot greh.

Ob prvem nakupovanju čopičev običajno zmedeno stojimo pred policami in si jih ogledujemo. Pa pravzaprav vemo kaj gledamo? S čim naj primerjamo? Na kaj naj bomo pozorni.

Na naši spletni strani www.kozmetika-moja.si ponujamo vrhunske čopiče švedske blagovne znamke Idun minerals. Vsi čopiči so izdelani iz najboljšega sintetičnega Taclona in ne povzročajo alergičnih reakcij. Med drugim so priročnega dizajna in samostoječi na za to izdelanih stojalih. Čopiči niso bili testirani na živalih.



ČOPIČ KABUKI

Kabuki predstavlja čopič sestavljen iz gobaste goste krtačke in kratkega a močnega držala. Glava čopiča je najpogosteje zaobljena, kar nam omogoča enakomerno vtiranje pudra v kožo. Kabuki čopič sicer izvira iz japonskega dramskega gledališča, kjer so z njim nanašali bel rižev prah preko celega obraza.

Ob nakupu imejte v mislih, da bo kabuki čopič, ki močno drži ščetine in je na otip trd in grob, nudil polnejši nanos pudraste podlage. Medtem ko bodo mehkejši in redkejši čopiči nudili naravnejši izgled, obenem pa jih lahko uporabljamo za nanos rdečil na lica.

Uporaba: Običajno se ga uporablja za nanašanje drobljenih pudrov, kot so recimo puder v prahu, rdečila, fiksirni puder. Z njim lahko dosegamo izredno lepo prekrivnost in enakomeren nanos.

Trik: Naj omenimo da Kabuki čopič ni primeren zgolj za nanašanje ličil, temveč ga lahko uporabimo tudi za krotenje naelektrenih las. V primeru da ste si ravno opravi lase, tisti najbolj živahni pa vam na vsak način odstopajo od temena, s sprejem za lase navlažite čopič in z njim hitro ukrotite naelektrenost.

ČOPIČ CONTOUR

Čopič Contour katerega ščetine so obrezane pod kotom, nam omogočajo natančnejši nanos predvsem na področju ličnic. Z nanašanjem bronzerja ali rdečila bomo dosegli naraven in zdrav videz.

Namig: Po nanosu bronzerja ali rdečila na čopič, le tega narahlo stresite in s tem odstranite odvečno količino prahu. Tako na obraz in kožo nanesete samo optimalno količino ter preprečite pretirano plastenje in nanose.

ČOPIČ LIQUID FOUNDATION

Čopič s kompaktno in odrezano krtačko je bil ustvarjen za nanos tekočega pudra. Odrezana krtačka bo omogočala enostaven in natančen nanos samo tam kjer je to potrebno.

ČOPIČ STIPPLING

Stippling čopič je sestavljen iz dveh delov ščetin na krtački: v sredini ima močnejše ščetine, na vrhu tanjše in mehkejše, ki izdelek temeljito a nežno vmasirajo v kožo. Čopič se uporablja za nanos pudraste podlage, rdečila na lica, bronzerjev in osvetljevalcev. Prav tako se izvrstno izkaže pri nanašanju tekočih in kremastih izdelkov.

Uporaba čopiča: V kolikor z njim želimo nanesti tekočo podlago, le to najprej stisnemo na hrbtno stran dlani, nato samo z belimi ščetinami poberemo puder ter ga s točkastimi gibi nanesemo na kožo. Ko imamo na koži nanešenih dovolj točk pudra, s krožnimi gibi podlago natremo v kožo ter s tem zagotovimo brezhiben videz.

V kolikor ga želimo uporabiti za nanos rdečila ali bronzerja, z belimi ščetinami nanesemo bronzer s točkastimi gibi na ličnico ter počasi natremo v kožo.

ČOPIČ FACE DEFINER

Čopič za definiranje obraznih linij je namenjen zelo natančnim končnim popravkom, s katerimi dosežemo popoln izgled.

ČOPIČ CONCELEAR

Čopič za nanašanje korektorja omogoča natančne in lahkotne nanose. Z njegovo uporabo nanašamo manjše količine izdelka, s čimer prekrijemo podočnjake in druge nepravilnosti.

ČOPIČ PRECISION EYE

Čopič za nanos senčila je običajno sodi v osnovni paket in ga priporočamo vsaki ljubiteljici ličil. Z njim nanašamo sečilo na celotno veko. Na razpolago je v nešteto velikostih in oblikah, Idun minerals ponuja manjšo različico s katero lahko senčila nanesemo z izredno natančnostjo.

ČOPIČ EYE DEFINER

Čopič za definiranje obrvi in oblike oči ima postrani prirezane ščetine, s katerimi enostavno zapolnimo prazne prostore med dlačicami obrvi. Med drugim lahko ta čopič uporabite tudi za nanos kremnega črtala za oči.

ČOPIČ ANGLED BLENDING

Postrani prirezan čopič za nanos in zabris senčil za veke ponuja mehke ščetine, s katerimi je nanos in senčenje izredno enostavno. Mehke ščetine omogočajo zajem manjše količine ličila, s čimer se izognemo izgledu utrujenih vek.

ČOPIČ EYE SHADOW

Čopič za nanos senčil na veke, s katerim zajamemo večjo količino ličila, s čimer dosežemo dramatičen učinek.

ČISTILO ZA ČOPIČE

Po vsakem nanosu ličil je čopiče potrebno tudi očistiti. Za čiščenje uporabimo ustrezno čistilo, s čimer jim zagotavljamo brezhibnost in dolgo življenjsko dobo.

Uporaba: Po uporabi čopiča na papirnato brisačko nanesemo čistilo. Z navlaženo brisačko brišemo čopič toliko časa, dokler ličila niso povsem odstranjena. Zaradi edinstvenih sestavin čistila se bodo čopiči hitro posušili.