Ali smo vsakodnevni uporabniki kozmetike dovolj usposobljeni, da pri nakupih ločimo in prepoznamo neoriginalno kozmetiko? Na tržišču se pojavlja ogromno spletnih trgovin, ki ponujajo kozmetične izdelke po izredno nizkih cenah in z mamljivimi popusti. Kako smo lahko prepričani, da so ti izdelki originalnega izvora? Z nakupom neoriginalnih izdelkov, ne samo da podpirate tovrstno proizvodnjo, temveč obračate hrbet originalnim proizvajalcem, ki s testiranji in razvojem zagotavljajo vrhunsko kakovost ter na ta način zagotovijo varno uporabo kozmetičnih izdelkov na vaši koži.

Poročila in opozorila o neoriginalnih izdelkih prihajajo s celega sveta, v nastalo problematiko se je vključil tudi FBI, ki potrošnike aktivno opozarja o ponarejeni kozmetiki in ličilih ter potencialnih nevarnostih, ki jih prinašajo. Kot enega ključnih problemov so izpostavili predvsem sestavine ličil, kozmetike in dišav. Nekatere vključene sestavine so lahko izredno nevarne in resno poškodujejo vašo kožo.

Kakšno nevarnost za našo kožo predstavlja ponarejena kozmetika?

Ponarejeni izdelki našemu zdravju predstavljajo veliko nevarnost, saj v procesu proizvodnje nimajo kontrolirane kakovosti in preverjenih ter testiranih sestavin. Analize v preteklosti so pokazale, da tovrstni izdelki vsebujejo mnogo sestavin, ki so v kozmetiki celo prepovedane. Kako naj jim potemtakem zaupamo, ter si zagotovimo varno uporabo?

Tako lahko izdelki vsebujejo nedovoljene količine svinca, aluminija in živega srebra, škodljive bakterije in nedovoljena barvila,...

Vse te sestavine naši koži škodujejo, tako smo lahko priča alergičnim reakcijam, izpuščajem, otekanju obraza, pekoči rdečici, vnetju oči in sluznice, povečanemu izpadanju las, itd.

Večina reakcij na koži se pojavi nekaj dni po uporabi, tako največkrat niti ne pomislimo, da je lahko razlog za nastale težave ravno izdelek. Za odpravljanje zdravstvenih težav je potreben obisk zdravnika ki opravi preiskave, predpiše zdravila ter budno spremlja potek zdravljenja.

Ravno iz tega naslova, se države pospešeno vključujejo v prepoznavanje in iskanje ponarejenih izdelkov ter spletnih strani, ki le te ponujajo.

Kako prepoznati ponarejeno kozmetiko?

1) Logotip in pisava na pakiranju ne ustrezata originalnemu izdelku. Naj omenimo, da imajo blagovne znamke svojo zakupljeno tipografijo, s katero se razlikujejo od konkurence in po kateri njihovo blagovno znamko tudi prepoznamo. V kolikor je logotip izven centra ali uporabljena drugačna pisava, je to razlog za preplah.

2) Embalaža – pakirne škatle ali zaščitna folija niso simetrične in predstavljajo slabo kakovost. Ponarejene blagovne znamke embalaži in pakiranju ne posvečajo posebne pozornosti, za nas končne uporabnike pa je tudi ta izrednega pomena, saj kakovostno varuje izdelek znotraj pakiranja.

3) Parfumi nimajo značilnega vonja in jakosti. Originalni parfumi predstavljajo unikatno kombinacijo sestavin, s katero dosežejo končno dišavo. S kontroliranimi proizvodnimi procesi dosegajo želeno jakost in trajnost dišave.

4) Prodajna cena ponuja neverjetna znižanja! Zavedamo se, da imajo originalni izdelki priporočeno prodajno ceno s katero se predstavljajo na trgu. Cena je vnaprej določena, kreirajo jo stroški proizvodnih procesov, kontrolirana kakovost in embalaža. Ponarejeni izdelki ne posvečajo pozornosti vsem tem korakom, kar jim omogoča prodajo po neverjetno nizkih cenah.

Na spletni strani www.kozmetika-moja.si so vsi ponujeni izdelki originalnega izvora. Želimo si, da bi naši uporabniki kupovali izdelke brez odvečnih skrbi, da bodo kupili mačka v žaklju oziroma nepreverjene izdelke. Naše podjetje sodeluje zgolj s proizvajalci ponujene kozmetike, ter na ta način zagotavlja direktno pot do naše spletne strani brez posrednikov.