Vsi vemo, da lahko izpostavljenost stresnim situacijam vodi tudi v pospešeno izpadanje las.

Ali ste vedeli, da so k stresni plešavosti bolj nagnjene ženske kakor moški? 

Na dnevni ravni nam izpade okoli 100 las, čeprav se morda na prvi pogled sliši veliko, pravzaprav ni. Skrbeti nas lahko začne, ko številka drastično naraste, se zjutraj zbudimo z več lasmi na vzglavniku kakor običajno in opazimo, da na glavniku ali krtači ostaja več oziroma preveč las.

Med najpogostejše razloge za izpadanje las spadajo:
* hormonsko neravnovesje
* drastične diete
* različna bolezenska stanja
* tudi reakcija na nekatera zdravila
* pomanjkanje cinka in železa v telesu

STRES

Zdaj, ko so z nami in pred nami negotovi časi, se marsikdo izmed sooča s povečanim stresom v poslovnem ali zasebnem življenju. Ravno zaradi stresa nam lahko na dnevni ravni izpade več las, vendar ima ta zgodba na srečo tudi milejšo stran - pri stresnem izpadanju las gre samo za začasno izpadanje, saj ko se naše življenje uravnovesi, se tudi izpadanje las umiri. 

Verjetno ste opazili, da je povečano izpadanje las pogostejše v jesenskem in spomladanskem času. Kakor nam pojasnjujejo strokovnjaki, je za to lahko razlog tudi v naglih temperaturnih spremembah. Namreč lasje delujejo kot naravni ščit, ki varujejo kožo pred močnim soncem, oziroma mrazom! 


Za zdrave lase je zelo pomemben cink, ki ga telo potrebuje za nastajanje keratina. Keratin je namreč osnovna sestavina las. Kako vemo, da imamo v telesu premalo cinka? Pokazatelji so lahko povečano izpadanje las, poškodovani nohti in hrapava oziroma luskasta koža.

Kaj lahko naredim za močnejše lase?

Če se spopadate s prekomernim izpadanjem las, tankimi lasmi ali se vam hitro začnejo cepiti konice las - potem je skrajni čas, da jim posvetite več časa in nege! 

IZPADANJE LAS

Pri tem trdovratnem problemu si lahko najprej pomagate sami. 

* izbirajte kakovostno, doma pridelano hrano

* uporabljajte šampone, balzame in maske, ki ne vsebujejo sulfatov, silikonov, mineralnih olj. Priporočamo uporabo ŠAMPONA Z DODANIM POPROM IN PEPERMINTOM, ki bo pospešil prekrvavitev lasišča, ter s tem aktiviral lasne korenine k boljšemu delovanju.

* izberite aktiven tretma, ki bo pomagal krepiti lasne korenine. Običajno visoko koncentrirane tretmaje najdemo v ampulah. Ob nanosu ampule na lasišče, si vzemite nekaj minut in počasi zmasirajte lasišče (ne las). Ob pravilni masaži boste na lasišču začutili mravljince. Izredno učinkovite so ampule AMPULE NOAH, S ČRNIM POPROM IN PEPERMINTOM, ki so jih ustvarili italijanski profesionalni frizerji!


Za lepe, zdrave in močne lase, si lahko pomagate tudi z različnimi negovalnimi izdelki.
Na naši spletni trgovini imamo trenutno super posebno ponudbo, kjer so izdelki za nego in oblikovanje las znižani do -70%! 

Sorodni izdelki